Monday, January 01, 2007

Vandaag om iets na elven vertrokken uit Roanoke. Nu begint het aftellen en haastig doen vooraleer we woensdag vertrekken. Vanavond nemen we het nog even rustig (voor oudejaar weet je wel) en morgen hopen we van winkels open te vinden voor laatste aankopen zodat we kadootjes genoeg hebben voor het thuisfront in Belgiƫ.
We waren er altijd van uit gegaan dat we maandag en dinsdag hadden om deze aankopen te doen maar morgen is het nieuwjaar en dinsdag is het remembrance day voor President Ford. Alle vlaggen hangen hier trouwens al een week ofzo half stok, door het hele land.
Het verblijf in Roanoke was leuk. Gisteren had ik de gelegenheid om wat te wandelen met Theresa door het stuk bos & land dat eigendom is van haar ouders. Het stukje grond is een paar vierkante kilometer groot; groot genoeg dus voor huisje met deftig stukje tuin er bij. Een stukje tuin waar momenteel herten en vossen rondlopen en wat grenst aan de tuin van Theresa's tante en oom waar we bij verbleven, wat zoveel wil zeggen als 'die hebben hun eigen bos om te gaan jagen'. Roger (de oom) heeft dit jaar al wat wild geschoten waaronder een ree in het bos aldaar toen hij aan't jagen was met zijn kruisboog. Fijn spul die kruisboog. Ik heb er gisteren wat mee kunnen schieten ook en het ging vrij goed. De pijlen waar hij mee gaat jagen zijn vlijmscherp; dat is wel zo aangenaam ook als je weet dat er mensen op beren gaan jagen met zo'n boog. Elk stuk wild dat wordt geschoten gaat trouwens keurig de diepvriezer in en zo besparen oom en tante toch jaarlijks redelijk wat op hun uitgaven inzake vlees; ze hebben daarnaast ook een groententuin dus ook dat helpt om ervoor te zorgen dat ze toch vrij comfortabel kunnen leven ondanks het niet zo grote inkomen dat ze hebben.
Het familiefeestje ter plaatse was fijn. Een andere tante van Theresa was ook langsgekomen, evenals een neef. We hebben kadootjes uitgewisseld en zeer lekker (en uiteraard teveel) gegeten. Diegene die met veruit de meeste kadootjes ging lopen was, uiteraard, Thyl, die de hele avond in het midden van de belangstelling stond; een beetje zoals toen ik voor't eerst op bezoek was aldaar. Onder de kadootjes die we kregen was het fijne spel 'Roborally', dat we zelf hadden uitgezocht en Lynna (Tess' tante) voor ons had ingepakt en onder de kerstboom had gelegd. Het lijkt een erg opkomende en populaire trend hier om kadobonnen allerhande te geven aan elkaar. Wij kunnen alvast weer eens wild gaan in Wal*Mart en zelf maakten we ook van de rage gebruik om ervoor te zorgen dat ook de mensen waarvan we niet wisten wat nu precies te geven iets kregen.
De rest van deze week (want al het voorgaande gaat ongeveer over gisteren) was gevuld met uitrusten van de dagen waar we onderweg waren van Louisiana en inkopen doen en bijbabbelen. Op sommige momenten zaten we met zijn allen met de laptop op schoot; behalve Roger & Lynna dan; op andere momenten werd gekaart, geschrabbled of andere spelletjes gespeeld. Er heerst in dat huis over het algemeen een heel gezellige familiale sfeer, zeer ontspannen en alsof we er eigenlijk quasi altijd zijn.
Nu is het iets na vijven en we zijn bijna in Virginia Beach. Oudejaar wordt waarschijnlijk op't gemak iets eten en voor de rest benen strekken en aftellen tot het middernacht is waarna we wellicht allemaal vrij snel in ons bed zullen zitten. Ook al zit je de hele dag in de auto, toch is het op een of andere manier vermoeiend en gaat het in je kleren zitten. We hebben de autostoel van Thyl een beetje gekanteld zodat het grondoppervlak min of meer horizontaal is (zoals in europese auto's normaal is maar in deze monovolume dus niet). Hij lijkt het nu veel beter te verdragen om in de auto te zitten, al kan dat ook zijn omdat het alweer enkele dagen geleden was dat we nog zo lang in de wagen zaten.
21 uur. We zijn thuis (al wel even) en hebben zonet ook het oudejaarsdiner achter de rug. Niet zoals we het in Belgiƫ doen. Behalve het feit dat er wijn op tafel stond in plaats van melk/water/fruitsap leek het een gewone avondmaaltijd (en was het dat uiteindelijk ook).
Nieuwjaarsdag - 9 uur 's ochtends. Gisteren hebben we tot rond 1 uur spelletjes gespeeld met ons vieren en gezellig wat champagne & bourbon gedronken. Gelukkig nieuwjaar allemaal.