Monday, December 25, 2006

Half acht 's ochtends. Thyl gaf duidelijk te verstaan dat hij honger had dus zijn wij met zijn allen wakker. Tijd voor Theresa om Thyl te voeden, tijd voor mij om een verslagje te maken voor het thuisfront. Thyl is weer door een groeifase aan't gaan vermoeden we. Hij wordt 's nachts (rond 4 uur) wakker om te eten en overdag eet hij zowel melk als 'vast' voedsel. Hij drinkt verder ook sapjes en water en draagt nu al kleren voor 9 tot 12 maand.
24 december is een vrij lege dag geworden. We hebben wat thuis gezeten en gekeken hoe het buiten regende regende en nog es regende. Het was gisteren plots maar zo'n 10 graden meer; de temperaturen gingen in vrije val in vergelijking met eergisteren. In de namiddag waren Theresa's tante en oom op bezoek (zus van schoonpapa) maar aangezien ik aan het genieten was van een kleine siësta heb ik het bezoek volledig gemist. De voorgaande nacht had ik nogal liggen woelen en wakkergelegen vanwege helse krampen en buikpijn... die lijken gelukkig achter de rug.
Tegen de avond is Theresa's pa om een loopstoeltje gegaan die voornoemde tante thuis nog had staan. Intussen heb ik samen met Tess de DVD collectie van oma gealfabetiseerd en er de dubbels uitgehaald. Ik schat dat van de +/- 250 dvds er toch een 25-tal waren die er meer dan 1 keer inzaten. Ze vergeet namelijk welke ze al dan niet heeft en zo koopt ze 2 tot 3x dezelfde dvd.
Toen schoonpapa terug was hebben we het stoeltje wat afgewassen en Thyl er in gezet. Zijn voetjes komen nog maar nét aan de grond maar hij lijkt het op zich toch plezant te vinden en peddelde lustig in't rond. Hij leek vrij snel het systeem door te hebben. De eerste paar pasjes ging hij achteruit ipv vooruit maar daarna leek hij te snappen hoe hij bewegen moest om vooruit te wandelen.


Verder heeft hij duidelijk zijn voeten ontdekt en als ie neerligt grijpt hij er ook naar. Zelfstandig rechtop gaan zitten doet hij (nog) niet maar als je hem recht helpt zitten dan blijft hij wel recht. Hij staat ook liever dan hij zit; wellicht omdat hij dan meer kan zien. Hij brabbelt ook al veel en als ik een engelstalige papa was geweest was ik nu al in de wolken omdat 'daddy' veelvuldig voorkomt in het gebrabbel. Helaas is het toeval want het wordt nooit echt rond hem gebruikt.
Dat was het zo'n beetje van de reporter uit Slidell. Nog een minifotootje en we kunnen de dag hier weer beginnen!