Tuesday, March 25, 2008

Eindelijk Winter...

De gordijnen openen en voor je een landschap zien waar een aantal centimeter sneeuw op de daken, het gras, de bomen ligt; het is erg rustgevend en zorgt ervoor dat je op een andere manier wakker wordt, met meer licht en minder nog in het half-duister van de nacht.

Ook op Thyl heeft de sneeuw een wonderlijk effect. Hij is erg rustig als we naar de creche rijden, vindt het grappig om sneeuw vast te pakken en weg te werpen. Echt sneeuwballen maken zit er nog niet in maar hij snapt het algemene principe, sneeuw is niet om te laten liggen.

Ook dit weekend kon hij er al, even, van proeven toen het enkele uren sneeuwde aan zee en er in de tuin een dun laagje sneeuw lag. Rondwaggelend met zijn tong uit z'n mond om de sneeuw op te vangen, een aardig zicht.

De VUB ligt er in deze dagen vredig bij. De lentevakantie zorgt ervoor dat er nauwlijks studenten aanwezig zijn, het lijkt wel alsof de sneeuw altijd op zo'n momenten wacht om de campus onder te dompelen. Ook vorig jaar waren er nauwlijks studenten toen er volop plaats en tijd was voor sneeuwpret. Voor de mensen die er wél zijn op zo'n moment een uitgelezen kans om enkele foto's te nemen van deze ongereptheid.Labels: , ,