Monday, November 12, 2007

Mooi is dat natuurlijk. Je port een collega aan om wat meer op haar blog te schrijven en dan laat je je eigen blog eigenlijk verwaarloosd en verlaten achter. Niet dat er in mijn leven niets meer gebeurd, verre van...
Thyl blijft groeien, ik blijf druk bezig met 101 dingen en nu het academiejaar weer gestart is zijn ook de studentjes weer aanwezig in deze groene zone binnen Brussel. Het seizoen van de studentendopen is volop aan de gang en op en rond de VUB vind je hoopjes blauwe bietenpulp van mensen die na de doop snel naar huis spoedden om zich onder een warme douche af te spoelen van alle methyleen. En in de rand daarvan zijn alle voorbereidingen al begonnen om de jaarlijkse Verhaegen herdenking ook dit jaar weer tot een feestje te maken. De politieaanvragen zijn binnen en de verzekering is in orde. De medailles zijn besteld, de piratenmedailles ook, ondanks vele randproblemen en misgeïnformeerde mensen die soms negationistische neigingen hebben of gewoon wereldvreemd uit de hoek komen. Nu ja, met de medaille zo goed als geleverd is het een beetje laat en getuigend van een vreemde logica om nu te willen het piratenthema te wijzigen. Hier alvast een voorsmaakje van de medaille van het piratenthema:Het wordt een duur jaar voor de verzamelaars vrees ik. Er zijn weer verschillende instanties die een medaille hebben laten maken en verzamelaars laten zich daar natuurlijk aan vangen... 2XBSG, 1X Folklore (en dan nog eens de kleurvarianten), 1x OLG, 1x Ordre du Bavoir, 1xClarence (of 2x), 1x doopmedaille popo, ... en dan misschien hier en daar nog eentje. Vreselijk gewoon.
Intussen heb ik al een stuk van mijn collectie online gezet. Met zijn allen naar http://www.chielens.net/collectiones/. St-V en andere medailles staan er al, ook de Fleurs du Mâle. Nu nog beginnen aan het aspectje VUB maar dat zal zijn voor als ik weer eens wat tijd (en moed) heb om er aan verder te werken. Hopelijk komt er eerder nog een blog update... ook al is die dan vrij saai en nix zeggend.