Een collectie studenticae, uit Brussel en de wereld

   

< 2004 >
Uitgegeven door: A.C.E. & B.S.G.
Tekenaar: Norbert van Yperzeele
St-V thema: A la redécouverte de la St V herontdekt.

Opmerkingen: Bij het originele ontwerp van deze medialle had het standbeeld van Theodore Verhaegen geen doodshoofd vast maar wel een perkament/papier zoals op het echte standbeeld. Het doodshoofd, evenals de XIII is een rechtstreekse verwijzing naar de Ordre des Frères Macchabées die er in geslaagd waren om deze medaille te 'pirateren', ttz. tussen offerte en eigenlijke aflevering het ontwerp te laten wijzigen. Toen dit het toenmalige BSG aan de oren kwam werd besloten om de medaille bij het BSG niet aan te kopen. Ook ACE heeft die medaille nooit officieel aangekocht al hebben ze ze wel verkocht op en na St V. Het BSG bracht wat later een andere medaille uit met hetzelfde thema.

 

Uitgegeven door: Brussels Studenten Genootschap
Tekenaar: Norbert van Yperzeele
St-V thema: St-V herontdekt

Opmerkingen:Zie hierboven. Merk ook op dat het BSG de verfoeilijke schrijfwijze voor St V gebruikt (Traditioneel wordt er gesproken over "St V" of "St-V".

 

Uitgegeven door: Francis Clarembeaux
Tekenaar: Sébastien Schetgen
Thema: La Flandre tire la Wallonie !

Opmerkingen: Bitter weinig symboliek op deze medaille, toch volgens wat we van Clarence gewoon zijn. Er is wél de ster en de maan van de coquillards.

 

Uitgegeven door: Cercle Polytechnic (KMS)
Tekenaar: ?
Thema: En Polytech Ça Tronche Énormément...

Opmerkingen: Bestaat ook met een roze olifantje.

 

Uitgegeven door: L'Ordre des Frères Macchabées
Tekenaar:  
Thema:  

Opmerkingen: Naast het 'pirateren' van de officiële medaille werden door MAKB in 2004 ook badges uitgedeeld op de Sint Verhaegen herdenking (zowel tijdens het officieel gedeelte als achteraf). Een top-jaar voor deze orde qua publiciteit.

 



    © Klaas Chielens - 2007-2008